Víno Pavelka a syn Pezinok
1,00 EUR
25,00 CZK
Víno Pavelka a syn, Šenkvická 14/2, 902 01 Pezinok
Víno Pavelka a syn Pezinok
Krajina: Slovensko
Kraj: Bratislavský
Okres: Pezinok
Mesto / obec: Pezinok
Typ objektu: Vinárstvo
ID objektu: 913

 

Vinohradníctvo a vinárstvo založil v roku 1995 Ing. Milan Pavelka. Svoje dlhoročné skúsenosti z oblasti pestovania hrozna a výroby vína ako aj pokračovaním tradície svojich predkov, zúročil vo svojom rodinnom vinárstve.
 

 

 

 

V roku 1997 získalo víno Pavelka prvú štátnu kontrolnú známku čo len potvrdilo výnimočné postavenie vinárstva na slovenskom trhu.
Od tej doby je víno Pavelka zárukou prvotriednej kvality a dáva šancu spoznať terroir toho najlepšieho z Malých Karpát.
Vinohradníctvo PAVELKA A SYN, s.r.o. dnes obhospodaruje 50 ha vlastných viníc v srdci malokarpatskej vinohradníckej oblasti v Pezinku z ktorých 5 ha každoročne obnovuje a zveľaďuje.
Naše vinice kombináciou polohových, pôdnych a podnebných podmienok umožňujú dopestovať hrozno v takej kvalite, ktoré dáva naším vínam jeho jedinečný a výnimočný charakter. Táto oblasť vytvára vhodné podmienky na pestovanie bielych odrôd Müller Thurgau, Veltlínske zelené, Rizling vlašský, Rizling rýnsky, Sauvignon, Pinot gris, Pinot blanc, Chardonnay, Pálava a Tramín červený.
Z modrých odrôd sa v našich rodinných viniciach pestuje Pinot noir, Frankovka modrá, Neronet, Alibernet, Cabernet Sauvignon a novošlachtenec Dunaj. Pred 4 rokmi sme vysadili aj Solaris, dnes z neho máme prvé víno.
Začiatkom roka 2020 sme uviedli na trh novú špeciálnu dizajnovú edíciu vína ONA, ktorá je šitá na mieru pre ženy. 
Od začiatku založenia nášho rodinného vinárstva je na prvom mieste kvalita, poctivá práca pri starostlivosti o vinice a dopestovaní hrozna ako aj následnej produkcii výnimočných vín. Snažíme sa o to, aby pitím kvalitných vín ľudia obohatili svoj život o jedinečný zážitok a poznali, že k plnosti života patrí aj plnosť chuti vína. 
 
 
Degustácie :
 
Ponúkame ochutnávky vín na mieru podľa predstáv zákazníkov v našich priestoroch Farskej pivnice za akéhokoľvek počasia, alebo za teplých a slnečných dní vo Vinohradníckom domčeku Celestín v Pezinku, kde vieme umiestnit aj 150 ludi na sedenie..
 
Farská pivnica v Pezinku má viac ako 350 rokov. V roku 1997 prešla kompletnou rekonštrukciou a odvtedy je obľúbenou zastávkou milovníkov vína, náročných degustátorov a znalcov dobrého vína. Konajú sa v nej degustácie, oslavy pre menší počet, vinobranie a rôzne akcie na objednanie.
Vinohradnícky domček Celestín je po kompletnej rekonštrukcii a dnes nádherne zrenovovaný vinohradnícky domček s rozhľadňou ponúka nezabudnuteľný výhľad na Pezinské vinice, kde sa konajú degustácie, oslavy, svadby a krásne akcie ako: „Víno a levanduľa“ a Deň vo vinohradoch® v období máj – september a iné.
 
Zabezpečíme jedlo:
– obložené misy
– divinový guláš
– kapustnica
– pečené prasa – prasacia rolka, šunka
– bavorské hody – pečené rebrá, krkovička, bravčové kolená, šunka, pečené zemiaky
– husacie hody – hus, pečienka, lokše
S degustáciou vína prídeme za vami kamkoľvek.
 
 
Kam na víno :
 
Naše vína si môžete zakúpiť v priestoroch spoločnosti, alebo počas degustaácie.
Samozrejmosťou je možnosť nákupu i cez e-shop. 
Vína sa dodávajú do vinoték v SR, ČR a vo Švajčiasrku, prípadne je možné ich zakúpiť cez rôzne weby ponúkajúce vína.
Ich zoznam nájdete :  www.pavelkavino.sk/kde-kupit/
 
 
 

 

   názov: Víno Pavelka a syn
   adresa: Šenkvická 14/2, 902 01 Pezinok
   podoblasť / oblasť: Malokarpatská oblasť
   región: Pezinok
   GPS: 48.292931° x  17.284676°
   e-shop: www.pavelkavino.sk/eshop/
   všeobecné info - kontakt: +421 905 984 027
   ubytovanie - kontakt:  
   degustácie - kontakt: +421 904 690 355
   e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. 
   www: www.pavelkavino.sk
   fb: www.facebook.com/VinoPavelka
   odkaz na ubytovanie:  

 

 

 
No reviews for house
Please past text to modal