Víno - Masaryk Skalica
1,00 EUR
25,00 CZK
Víno Masaryk, Sasinkova 2333/18A, 909 01 Skalica
Víno - Masaryk Skalica
Krajina: Slovensko
Kraj: Trnavský
Okres: Skalica
Mesto / obec: Skalica
Typ objektu: Vinárstvo
ID objektu: 912

 

Spoločnosť VÍNO-MASARYK s.r.o. založil v roku 1996 priekopník vinárstva na Slovensku, rytier vína rádu EVIRS p. Alojz Masaryk v Skalici na Záhorí, kde história pestovania hrozna siaha ďaleko do minulosti.
 

 

 

 

Dobré meno a značku si vyše 25 rokov budujeme na produkcii a propagácii kvalitného vína. Firma obhospodaruje cca 10 ha vinohradov, ktoré patria do šetrného hospodárenia.  
Víno z tejto oblasti je tvrdšie a pestrejšie v dôsledku zvýšenej koncentrácie železa v pôde.
Najznámejšou pestovanou odrodou je Frankovka modrá a tiež známy Skalický rubín. Majú nielen výbornú chuť, ale aj blahodarne pôsobia na ľudské zdravie, vďaka vysokému obsahu antioxidantov a flavonoidov. Pozitívny vplyv odrody Frankovka modrá pestovanej v Skalici, bol zistený na základe 6- ročného výskumu na univerzitách v Španielsku, Portugalsku, Brne aj na Poľnohospodárskej univerzite v Nitre, s výrazným prispením poznatkov a vzoriek od p. Alojza Masaryka.
Ročná produkcia vína vo firme je zhruba 100 000 litrov. Na výrobu odrodových vín a na pestovanie hrozna sa využívame najmodernejšie technológie, ale pri zachovaní vysokého množstva prírodných látok vo víne. 
Pre pestrosť našej ponuky dlhoročne nakupujeme kvalitné hrozno, hlavne odrody ktoré  u nás nie sú, od pestovateľov najmä z Južného Slovenska.
Do širokej ponuky každoročne pribudne cca 30 druhov vín bielych, červených a ružových. Hlavným  zameraním  firmy sú prívlastkové a akostné vína, ale aj rôzne lahôdky a špeciality ako je cibébový výber, hrozienkový výber, či ľadové víno.
Orientujeme sa na kvalitu, nie na kvantitu a preto vyrábame veľa druhov vín, ale v obmedzenom množstve. 
 
Degustácie :
 
Ochutnávky vín sú súčasťou služieb, ktoré poskytujeme zákazníkom v našich historických priestoroch 380-ročného bývalého Mestského pivovaru, alebo po dohode priamo u zákazníka.
V našej vinotéke je možnosť usporiadať ochutnávky našich vín aj s drobným občerstvením, len na objednávku. 
Kapacita je 40-45 miest. Ďalej chodievame robiť degustácie na rôzne akcie, plesy, podujatia, aj na akcie našich a zahraničných firiem.
Na dotaz vám radi poskytneme bližšie informácie aj cenu, ktorá sa odvíja od konkrétnej objednávky.
 
Kam na víno :
 
Nekúpite nás vo veľkoobchode, ale po celom Slovensku vo vínotékach, vinárniach, hoteloch a reštauráciách a vo firemnej predajni v Skalici osobne, telefonicky, e-mailom, na webe cez e-shop. 
Dovoz vína po Slovensku je zdarma k zákazníkom, vždy sa snažíme vyjsť v ústrety každému, kto má záujem o naše vínka.
Ponúkame rôzne balenia našich vín: od štandardných kartónov (6 a 12 kusov) cez rôzne darčekové balenia podľa výberu zákazníka (papierové, drevené, prútené).
Poradíme vám pri výbere vín na rôzne príležitosti, ako je svadba, oslava, stužková... Ponúkame výrobu svadobných etikiet, firemných etikiet a nálepiek, darčekové balenia vín.
 
 

 

   názov: VÍNO - MASARYK
   adresa: Sasinkova 2333/18A, 909 01 Skalica
   podoblasť / oblasť: Malokarpatská oblasť
   región: Skalica
   GPS: 48.847334° x  17.223577°
   e-shop: www.vino-masaryk.sk/shop/
   všeobecné info - kontakt: +421 34 660 12 71
   ubytovanie - kontakt:  
   degustácie - kontakt: +421 34 660 12 71
   e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. 
   www: www.vino-masaryk.sk
   fb: www.facebook.com/vinomasaryk
   odkaz na ubytovanie:  

 

 

 
No reviews for house
Please past text to modal