vinárstvo Vinidi Báb
1,00 EUR
25,00 CZK
Vinárstvo Vinidi, Alexandrov dvor 444, 951 34
vinárstvo Vinidi Báb
Krajina: Slovensko
Kraj: Nitriansky
Okres: Nitra
Mesto / obec: Báb
Typ objektu: Vinárstvo
ID objektu: 877

 

Vinárstvo Vinidi leží vedľa dialnice na polceste medzi Trnavou a Nitrou. Vinohrady sa nachádzajú na vyvýšenine nad obcou Báb a hon nesie názov Malobábska hora.
 

 

 

 

VINIDI vlastní 50 ha vinohradov v katastri obce Báb, neďaleko starobylej Nitry. 
Prvotriedna poloha vinohradov, ktoré sa nachádzajú na svahu s južným a juhozápadným slnkom, dáva predpoklady na výrobu vín jedinečného charakteru a kvality. Orientácia vinohradov v smere sever - juh zabezpečuje výborný zdravotný stav hrozna vďaka ideálnej mikroklíme, ktorú zabezpečuje prevažujúce prúdenie vzduchu.
V Bábe na Malobábskej hore je sprašové podložie veľmi bohaté na aktívny vápnik. Vďaka tejto kombinácii sú korene rastlín schopné prenikať veľmi hlboko do pôdy a čerpať tak všetky potrebné živiny vrátane vápniku.
Vína z tejto pôdy sa vyznačujú vysokým extraktom, mineralitou, sú pevné v štruktúre a majú mimoriadny vyzrievací potenciál.
Technológia nádrží nám umožňuje spracovávať hrozno rovnakej odrody z rôznych polôh, prípadne rôznej vyzretosti samostatne a dôsledne sa venovať všetkým detailom pri vinifikácii muštu.
Za zmienku stoja aj dve samostatné a oddelené pivnice na vyzrievanie červených, ale aj vybraných bielych vín. V jednej z nich sa za presklenou stenou nachádzajú klasické barikové sudy typu bordeaux, objemu 225 litrov, vyrobené z dlhodobo pozvoľne sušeného dreva a v druhej pivnici nájdete veľké drevené sudy, ktoré zachovávajú pôvodné hroznové arómy a v ktorých víno zároveň predýchava a stáva sa jemnejším a zamatovejším. Vo víne sa tak zachovajú pôvodné hroznové arómy, ktoré nie sú obohacované žiadnymi toastovými arómami.
V ponuke Vinidi nájdete širokú škálu odrodových vín, od klasických odrôd ako je Veltlínske červené skoré, Veltlínske zelené, Rizling vlašský, Rizling rýnsky, Sauvignon, Müller Thurgau Cabernet Sauvignon rosé, unikátny Cabernet franc rosé, až po mohutné vína z odrôd Frankovka modrá, Cabernet Sauvignon, Alibernet, ale i Merlot.
Okrem tradičných medailí získalo vinárstvo VINIDI aj hlavnú cenu za svoju etiketu v prestížnej súťaži World Label Awards.
 
Degustácie :
Priamo vo vkusne zariadenom vinárstve si môžete vychutnať víno či už v predajni vína, ale aj v altánku medzi vinohradmi, prípadne ak hľadáte súkromie, aj v podzemných priestoroch zariadených ako klasický klub.
V priestoroch spoločnosti VINIDI sa nachádza štýlová vinotéka, kde si môžete zakúpiť vína za dostupné ceny, posedieť v príjemnom prostredí a prechutnať naše vína.
Naše priestory sú využívané na rôzne spoločenské akcie, rodinné oslavy, firemné akcie, komentované prehliadky vinárstva, či príjemné posedenie v srdci viníc.
Kapacita priestoru je až 60 osôb.
 
Vína z vinárstva Vinidi si môžete zakúpiť priamo vo vinárstve, alebo počas degustácie.
Zakúpiť si ich môžete i prostredníctvom e-shopu na stránke vinárstva.

 

 

   názov: Vinárstvo Vinidi
   adresa: Alexandrov dvor 444, 951 34 Báb
   podoblasť / oblasť: Nitrianska oblasť
   región: Šintava
   GPS: 48.296553° x 17.895329°
   e-shop: www.vinidi.sk/ponuka-vin/
   všeobecné info - kontakt: +421 903 776 639
   ubytovanie - kontakt:  
   degustácie - kontakt: +421 903 776 639
   e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. , Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
   www: www.vinidi.sk
   fb: www.facebook.com/VinoVinidi/
   odkaz na ubytovanie:  

 

 

 
No reviews for house
Please past text to modal