vinárstvo Kopeček Skalica
1,00 EUR
25,00 CZK
Vinárstvo Kopeček, Predmestie 1511/56, 909 01 Skalica
vinárstvo Kopeček Skalica
Krajina: Slovensko
Kraj: Trnavský
Okres: Skalica
Mesto / obec: Skalica
Typ objektu: Vinárstvo
ID objektu: 874

 

Rodinné vinárstvo Kopeček bolo oficiálne založené v roku 2002 a zámerom vinárstva je výroba najmä regionálnych vín zo Skalického vinohradníckeho rajónu. 
 

 

 

 

Naša produkcia je zameraná na klasickú (redukčnú) technológiu výroby vín a v malom množstve sa venujeme aj výrobe netradičných vín (napr. nefiltrované Orange). Prevádzka vinárstva sa skladá z lisovne, pivnice s riadeným kvasením, pivnice s drevenými sudmi na zrenie vína a zo skladovej časti, kde prebieha finalizácia vína (fľaškovanie). Na všetky procesy vína prísne dozeráme a dbáme na správnu hygienu celej prevádzky.
Dbáme o správnu agrotechniku a snažíme sa predpovedať a voliť tie najvhodnejšie termíny zberu hrozna pre jednotlivé odrody. Zber prebieha výhradne ručne v rámci rodiny a priateľov.
Náš sortiment vína sa skladá z bieleho, oranžového, ružového a červeného vína. Nájdete u nás vína klasické svieže, značkové, ale aj špeciálne pod názvom prémiové.
Tradičnými regionálnymi značkami a odrodami, ktoré vyrábame, sú značkové červené vína Skalická frankovka, Skalický rubín, odrodové červené vína Svätovavrinecké, Modrý Portugal, André, Frankovka modrá. Z bielych vín sú to tradičné oblastné odrody Műller Thurgau, Veltlínske zelené. Vyrábame taktiež vína rúžové z odrody Frankovka modrá a Svätovavrinecké.
V súčasnosti máme v novom vinohrade prenajatých a obrábame celkom 5 hektárov s kompletnou vyššie uvedenou odrodovou skladbou. Vinohrad je situovaný nad mestom Skalica na juhozápadnom svahu v lokalite Novosady, cca 2 km od vinárstva a jeho pôda sa skladá prevažne z ílu a bridlice.
 
Degustácie :
Ponúkame ochutnávku vybraných vín s odborným výkladom i priateľskou diskusiou. Ide o skúmanie vína čuchovými, chuťovými a zrakovými zmyslami. K degustácii patrí aj krátka exkurzia priestorov nášho vinárstva. Okrem iného vieme k degustácii zabezpečiť aj stravovanie, a to vo forme teplej alebo studenej kuchyne. 
Kapacita našich priestorov je 40 ľudí.
Ak máte chuť usporiadať firemnú akciu pre vašich zamestnancov alebo kolegov a užiť si milé chvíle pri degustácií vína, ste na správnom mieste.
V našich priestoroch máme dostatok miesta na tancovanie, voľnú zábavu a ponúkame aj možnosť rezervácie živej cimbalovej hudby. Okrem zábavy zabezpečíme studenú či teplú formu jedla.
Okrem občerstvenia podávaného v jednotlivých variantoch vieme pre Vás pripraviť rôzne domáce špeciality - zabíjačkové, pečená kačka, lokše, guláše a podobne. 
Dĺžka degustácie je stanovená v jednotlivých variantoch. Pri prekročení dĺžky degustácie účtujeme za každú hodinu 15 EUR. 
 
1.variant : 10 druhov vína, syr, chlieb
Dĺžka degustácie cca 90 min.
Cena: 12,00 EUR/osoba (min. 10 osôb)
2.variant : 12 druhov vína, syr, chlieb, údeniny
Dĺžka degustácie cca 2 hod.
Cena: 15,00 EUR/osoba (min. 10 osôb)
3.variant : 15 druhov vína, obložené misy
Dĺžka degustácie cca 3 hodiny.
Cena: 25,00 EUR/osoba (min. 15 osôb)
 
Ponúkame možnosť rezervácie našich priestorov i na organizáciu rodinných osláv (svadby, krst, kar a iné). Okrem ochutnávky vína a pekných priestorov poskytujeme občerstvenie, podávané na viaceré spôsoby. 
Pre každú oslavu vieme zabezpečiť catering vo forme studeného alebo teplého jedla.
 
 
Vína z vinárstva Kopeček si môžete zakúpiť priamo vo vinárstve, alebo počas degustačných večerov.
Zakúpiť si ich môžete i vo :
- Vinotéke u Františkánov, Kráľovská 14, Skalica
- Skalickej vinotéke, Štefánikova 233, Skalica
- Skalmexe, Tehelňa 39, Skalica
- VINOTHECA Mrázik, Palackého 84/4, Trenčín
 
Distribúciu nášho vína zabezpečuje - Metro Cash & Carry SR s.r.o

 

 

   názov: Vinárstvo Kopeček
   adresa: Predmestie 1511/56, 909 01 Skalica
   podoblasť / oblasť: Malokarpatská oblasť
   región: Skalica
   GPS: 48.843035° x  17.238826°
   e-shop: www.vinarstvokopecek.sk/e-shop/
   všeobecné info - kontakt: +421 948 909 333, +421 949 266 084
   ubytovanie - kontakt:  
   degustácie - kontakt: +421 948 909 333, +421 949 266 084
   e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. , Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. 
   www: www.vinarstvokopecek.sk
   fb: www.facebook.com/VinarstvoKopecek
   odkaz na ubytovanie:  

 

 

 
No reviews for house
Please past text to modal