vinárstvo Frtus Winery Podlužany
1,00 EUR
25,00 CZK
Vinárstvo Frtus Winery, Podlužany 311, 935 27
vinárstvo Frtus Winery Podlužany
Krajina: Slovensko
Kraj: Nitriansky
Okres: Levice
Mesto / obec: Podlužany
Typ objektu: Vinárstvo
ID objektu: 872

 

Vinárstvo Frtus Winery je situované v obci Podlužany v Tekovskom rajóne, pod Štiavnickými vrchmi, kde prevláda vulkanické podložie.
 

 

 

 

V roku 2008 sa dnes rešpektovaní vinári, bratia Frtúsovci z Frtus Winery, po rodinnej oberačke rozhodli vyrábať vlastné víno a podelili si úlohy. Mladšieho Stanislava láka práca vo vinici a začal sa jej venovať na plný úväzok. Radoslava viac zaujímal samotný proces výroby vína, lebo rokmi sa v tomto smere mnohé zmenilo a niektoré veci si musel doštudovať.
Začali skúšať nové postupy a zdalo sa, že to ide. Ochutnali ho mnohí a známi im odporučili, aby hneď svoje prvé víno – rulandské biele prihlásili ešte ten istý rok na Súťaž mladých vín do Levíc.
Meno bratov Frtúsovcov známe pod značkou Frtus Winery z Podlužian, sa medzi uznávanými a vinármi ocitlo raketovou rýchlosťou. Pod kvalitu ich vín sa výrazne podpisuje niečo, čo v iných firmách nenájdete bratská chémia.
Vinárstvo je situované v obci Podlužany v Tekovskom rajóne, pod Štiavnickými vrchmi, kde prevláda vulkanické podložie. Na miestnych vulkanických pôdach sa mimoriadne dobre darí odrode Pesecká Leánka (Feteasca regala).
V portfóliu nájdete vína z odrôd Rizling rýnsky, Rizling vlašský, Devín, Mília, Noria, Chardonnay, Pesecká Leánka, ružový Cabernet Sauvignon, či Frankovka modrá alebo Dunaj.     
Najdôležitejšou odrodou pre vinárstvo je Pesecká Leánka, ktorá našla v okolí Levíc svoj druhý domov. Najperspektívnejšou odrodou je podľa názoru Rada Frtúsa slovenský novošľachtenec Noria. Historicky za najlepšie svoje víno považujú ďalší zo slovenských novošľachtencov, Dunaj 2015, bobuľový výber, z vinice Deberča. 
Vinárstvo má taktiež vo svojej opatere včelie rodiny, vďaka ktorým vyrába vlastný kvalitný med.
 
Frtus Winery získalo viacero ocenení z domácich aj medzinárodných súťaží, napr. Národný salón vín, či Vinalies Paris.
 
Degustácie :
Pre všetkých, ktorí sa chcú vydať na výnimočnú cestu plnú vinárskych zážitkov, ponúkame riadené degustácie so someliérom, ktorý vás prevedie jednotlivými vzorkami najlepších vín Frtus Winery. Ochutnať rozmanitosť našich odrôd a vypočuť si príbehy o každej z nich, v ktorých sa prelína história vinárstva a samotné vinárske umenie. Pre dokonalý zážitok pre vás s radosťou pripravíme občerstvenie vo forme studených mís, alebo teplých bufetov z kvalitných surovín.
Degustácie ponúkame ako samostatnú udalosť, alebo ako súčasť vášho podujatia.
Považujeme za nevyhnutné aby ste navštívili veľa vinárstiev ale po čase sa z nejakého dôvodu začnete vracať len k niektorým.
 
Ponuka priestorov :
Ponúkame vám štýlovo a vkusne zariadený priestranný interiér s prístupom na vonkajšiu terasu, do nevšednej záhrady a vinohradu, kde si môžete vychutnávať jedinečnú atmosféru viníc.
Pre náročnejších ponúkame množstvo doplnkových služieb ako obsluhu, degustácie, ale aj s láskou pripravené občerstvenie z kvalitných surovín a mnoho iného.
Kapacita vnútorných priestorov s prístupom na terasu je do 60 hostí. V prípade väčšej udalosti je po dohode možnosť pristavenia stanu, prestretia na vonkajších terasách alebo aj vo vinohrade.
Pre firmy poskytujeme priestory nášho vinárstva na prezentácie rôznych produktov, či už ide o nové modely áut, výrobkov alebo aj kozmetiku. Naše flexibilné a vkusne zariadené vinárstvo je ideálnym miestom ako priniesť vašim zákazníkom originálny zážitok a zároveň odprezentovať vaše produkty a služby.
Pre tých, ktorí si želajú oddych a zábavu, ponúkame možnosť spoločne sa zabaviť a posilniť vzájomné väzby v rámci firemného teambuildingu. Ponúkame rôzne tímové aktivity ako petang, riadenú degustáciu vín, spoločné opekanie či prehliadku vinohradov..
 
 
Vína z vinárstva Frtus Winery si môžete zakúpiť priamo vo vinárstve, alebo počas degustačných večerov.
Taktiež je možnosť nákupu u niektorého z predajcov našich vín :  www.frtuswinery.sk/sk/zoznam-predajcov

 

 

   názov: Vinárstvo Frtus Winery
   adresa: Podlužany 311, 935 27
   podoblasť / oblasť: Nitrianska oblasť
   región: Tekov
   GPS: 48.7673202° x  18.240292°
   e-shop: www.frtuswinery.sk/sk/75/13/pesecka-leanka
   všeobecné info - kontakt: +421 911 635 322
   ubytovanie - kontakt:  
   degustácie - kontakt: +421 911 635 322
   e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. 
   www: www.frtuswinery.sk
   fb: www.facebook.com/Frtuswinery/
   odkaz na ubytovanie:  

 

 

 
No reviews for house
Please past text to modal