vinárstvo Juraj Zápražný Vinosady
1,00 EUR
25,00 CZK
vinárstvo Juraj Zápražný, Pezinská 12, 902 01 Vinosady
vinárstvo Juraj Zápražný Vinosady
Krajina: Slovensko
Kraj: Bratislavský
Okres: Pezinok
Mesto / obec: Vinosady
Typ objektu: Vinárstvo
ID objektu: 827
Ponuka objektu:
Degustácie Vínna pivnica Wifi Predaj vína

 

Vinárstvo Juraj Zápražný sme založili v roku 1999, čím sa nadviazalo na rodinnú tradíciu vo výrobe vína a pestovaní viniča v malokarpatskej obci Vinosady.

 

 

 

Vo vinárstve Juraj Zápražný sme nadviazali na dlhoročnú rodinnú tradíciu výroby vína.
Našich 8ha vinohradov  ako aj vinárstvo sa nachádza na úpätí Malých Karpát v malebnej obci Vinosady. Okrem toho kupujeme hrozno s najvyššou kvalitou z Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti, vďaka čomu každý rok vyprodukujeme okolo 80 000 fliaš kvalitného poctivého slovenského vína.
Naše vinohrady sa nachádzajú v širokej škále pôd od ľahkých hlinito-piesočnatých cez stredne ťažké ílovito-hlinito-kamenisté až po ťažké ílovité.
Pestrosť našich vín zaisťuje aj špecifické teplejšie podnebie spolu s vápencovým podložím a stredne ťažkou pôdou, ktorá obsahuje sprašové naplaveniny. Všetky naše modré odrody hrozna pochádzajú z juhu.
 
Rok čo rok inovujeme a vďaka tomu využívame najpokrokovejšie technológie na spracovanie hrozna a výrobu vín.  Ľudia, vinohrady a samozrejme jedinečné novopostavené pivnice vytvárajú srdce nášho vinárstva. 
Už v roku 2011 pri rekonštrukcií a novej výstavbe nášho vinárstva sme sa zamerali na čo najviac možnú ekologickú výstavbu a následné získavanie zelenej energie.
Nezaostávame ani vo vinárskej technológií a ako prvý na Slovensku a jedni z prvých vo svete sme začali využívať – prírodné CO2  na výrobu frizzante alebo vínneho striku. Toto prírodné CO2 je zachytávané pri kvasení hroznového muštu a má dva dôležité významy. Prvý ekologický je, že nevypúšťame také veľké množstvo CO2 do atmosféry a druhý zdravotný pri, ktorom sme úplne obmedzili využívanie synteticky vyrábané CO2.
Postupne sa naša firma rozrastala a v roku 2015 sa nám podarilo dokončiť nové klenbové pivnice zo starých 300-ročných tehál. Tu naše vína najskôr fermentujú a potom vyzrievajú. Nad pivnicami sa nachádza moderná ekologická drevostavba so zeleňou na streche, ktorá nám slúži na fľašovanie a uskladňovanie našich vín. Našim hlavným cieľom je vyrábať vína najvyššej kvality, ktoré ocení aj ten najnáročnejší konzument tohoto lahodného moku.
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pýchou Vinárstva Juraj Zápražný je aj skutočný unikát - nová pivnica postavená z 300 ročných pálfyovských tehál. 
Priestory unikátnej pivnice chceme využiť hlavne na vyzrievanie červeného vína. 
Pivnicu využívame aj ako priestor pre organizovanie degustačných spoločenských akcií.  
V spoločnosti vašich až 35 priateľov zažijete neopakovateľný zážitok spojený s eleganciou našich vín a pivníc. Snúbenie jedla s vínom je samozrejmosťou, preto Vám vieme ponúknuť chutné, bohaté studené misy alebo teplé jedlo na želanie. Pri degustácií vín Vás čaká nezameniteľná atmosféra spolu s prehliadkou vinárstva.
Vašim kolegom, zamestnancom, alebo business partnerom radi pripravíme jedinečnú degustáciu, či prednášku pri pohári dobrého vínka.
Degustačné priestory sú prispôsobené maximálne pre 35 ľudí. Pri vyššom počte ľudí je možné pripraviť takúto degustáciu v externých priestoroch.
 

 

 

Vína z vinárstva Juraj Zápražný je možné si zakúpiť priamo v našej predajni.
Vína si môžete zakúpiť i v mnohých ďalších vinotékach po celom Slovensku, alebo prostredníctvom niektorého z online obchodov :
- vinoaz.sk
- vinoteka-andre.sk
- slovenskevino.online
- wlc.sk
- vino.sk
- wineplanet.sk
- wineexpert.sk
- svetnapojov.sk
- akevino.sk

 

 

   názov: Vinárstvo Juraj Zápražný
   adresa: Pezinská 12, 902 01 Vinosady
   podoblasť / oblasť: Malokarpatská vinohradnícka oblasť
   región: Modra
   GPS: 48.30962° x 17.287074°
   e-shop:  
   všeobecné info - kontakt: +421 917 846 709 
   ubytovanie - kontakt:  
   degustácie - kontakt: +421 905 609 136
   e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. , Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.  
   www: www.vinozaprazny.sk
   fb: www.facebook.com/profile.php?id=100063358644192
   odkaz na ubytovanie:  

 

 

 
No reviews for house
Please past text to modal