vinárstvo Štefko Winery Dudince
1,00 EUR
25,00 CZK
Vinárstvo Štefko Winery, Merovská 272/26, 962 71 Dudince
vinárstvo Štefko Winery Dudince
Krajina: Slovensko
Kraj: Banskobystrický
Okres: Krupina
Mesto / obec: Dudince
Typ objektu: Vinárstvo
ID objektu: 765

 

Rodinné vinárstvo Štefko Winery vzniklo v roku 2005, v ktorom sme kúpili vínnu pivnicu a vinohrad, ktorý sa nachádza na JZ svahu Dudiniec v časti Merovce.

 

 

 

Pestovanie vinnej révy bola pre naše predošlé generácie neoddeliteľnou súčaštou. Mňa ku vinohradníctvu priviedol v 90-tich rokoch môj starý otec. Naučil má všetky potrebné základy na výrobu a pestovanie viniča. V tej dobe sme pestovali iba samorodé odrody. V roku 2005 som s výrobou začal sám. Začal som vyrábať odrodové vína z Hontianskej oblasti a toho sa držím do dnes.
Náš vinohrad tvorí 0,5ha a zvyšok hrozna dokupukujeme od poctivých regionálnych vinohradníkov na kravalite hrozna si dávame veľmi záležať. Vína vyrábame modernou technológiu riadeného kvasenia.
 
Degustácie :
Ponúkame ochutnávky pre účasníkov s počtom od 4-30 osôb celoročne. 
Organizujeme ochutnávky vín vo vlastných priestoroch, spojené s posedením a studeným občerstvením vo forme domácich divinových špecialít a syrov. Po dohode vieme zabespečiť stravu aj formou teplého bufetu. Ochutnávka zahŕňa ochutnávku 10-15 odrôd vín a časová náročnosť je 2-3 hodiny.
Máme k dispozícii tri priestori v Dudinciach, kde oranizujeme ochtnávky vín a to v našom vinarstve, vínnej pivnici a našom wine bare.
 
Ubytovanie :
Ubytovanie vo vinárstve neposkytujeme, no vieme ho zabezpečiť v penzióne Onyx oproti našemu vinárstvu, alebo vo wellnes hoteli Hviezda.
 
Vína si naši návštevníci môžu kúpiť osobne vo vinárstve, alebo našom wine bare.

 

 

   názov: Vinárstvo Štefko Winery
   adresa: Merovská 272/26, 962 71 Dudince
   podoblasť / oblasť: Stredoslovenská oblasť
   región: Hont
   GPS:  
   e-shop:  
   všeobecné info - kontakt: +421 907 747 124
   ubytovanie - kontakt:  
   degustácie - kontakt: +421 907 747 124
   e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. 
   www:  
   fb: www.facebook.com/vinostefko/
   odkaz na ubytovanie:  

 

 

 
No reviews for house
Please past text to modal